2016 m. gegužės 23 d., pirmadienis

Sanposto ( skubios pagalbos ) varžybos

Prabėgus savaitgaliui ir atslūgus emocijoms galima ramiai prisėsti ir apžvelgti mūsų prabėgusias pirmąsias sanposto varžybas. Trumpas reportažas iš jų. Varžybose užsiregistravo 10 komandų, iš kurių 9 pasiekė finišo liniją. 




Varžybų metu buvo 10 "stotelių": 1 gaisrininkų, 2 policininkų ir likusios mūsų - medikų. Komandose buvo po 5-6 žmones, kiekvienos rungties trukmė po 5 min. Pirmoji rungtis buvo - kuo tiksliau sudėti vaistinėlę žygiui.
Antrojoje stotelėje reikėjo parodyti savo žinias tvarstymo rungtyje. Teko tvarstyti žaizdas ir imobilizuoti lūžimus.

Trečioji ir ketvirtoji rungtys priklausė policijai. Jų metu vaikai sprendė testą ir ieškojo pirštų antspaudų. Tai buvo viena iš idomiausių vaikams rungčių.

Penktoje "stotelėje" sprendėme testą apie pirmą pagalbą.

Šeštoji rungtis buvo - kas greičiau nuneš savo komandos sužeistą draugą aplink senovinį greitosios sunkvežimį. Beje, neštuvai taip pat senoviniai. :D Su jais nešti galima, bet nėra taip paprasta juos išskleisti bei suskleisti. :)





Sekanti rungtis - teisingai išspręsti kryžiažodį - sudoku, t.y. surask 10 reikiamų medicinoje dažnai vartojamų žodžių. :)
Lekiam toliau. ;) O toliau mūsų laukė aštuntoji rungtis - girtumo akiniai. :) Tiksliau, kas greičiau prabėgs visą rungtį, nenulauždamas pagaliukų su kryžiais. O bėgti su tokiais akiniais, patikėkite manimi, visai nelengva. Tu nori skubėti, o žemė tau slysta iš po kojų...
Devintoji rungtis - kas išradingiau nusifotografuos su medikų apranga. :)





Na, o paskutinėje "stotelėje" dalyvių laukė priešgaisrinės tarnybos pareigūnas, kur reikėjo parodyti savo žinias testo pagalba.

Įvykdžius visas rungtis belieka tik lėkti kiek kojos neša į finišą. :)
O štai ir finišas pasiektas.

Suskaičiavus visus balus, išrinkti nugalėtojai. Pirmąją vietą laimėjo "Vabalninko pėdsekiai" - vaikai iš Vabalninko dienos centro "Aš Jis". Visos komandos, dėka mūsų rėmėjų, buvo apdovanotos skaniais, saldžiais ir sveikais prizais bei sertifikatais, o pirmosios trys nugalėtojų komandos dar gavo ir medalius. :)
ŠAUNUOLIAI VAIKAI, kad išdrįso, kad dalyvavo ir kad moka teikti skubią pagalbą. :)



Esu be galo dėkinga jaunimui iš Biržų atviros jaunimo ervės , padėjusiems mums koordinuojant renginį;



Biržų priešgaisrinės tarnybos pareigūnams, Biržų muziejui "Sėla" ir mūsų didžiausiems DRAUGAMS Biržų policijos komisariato pareigūnams už puikiai pavykusias varžybas!!!


Didžiausias apkabinimas tenka Rokui ir Lilijanai už renginio pravedimą bei judesio sukoordinavimą.




O didžiausias bučkis tenka Jurgai, Mariui ir Martynui!!! ;)

Ir....

Mūsų patiems pažiausiems padėjėjams, tie kurie dalinosi mūsų dėmesiu bei kentėjo ir laukė kada jų mamos bei tėčiai galės pabūti su jais. Didelis apkabinimas ir mūsų mažųjų auklytei Ivetai, kurios dėka galėjome pasinerti į varžybų sukūrį.



Štai mūsų visa komanda


Koks renginys be rėmėjų.

Be galo,be krašto esame dėkingi mus parėmusius skaniais, saldžiais ir sveikais prizais:
"Interlux" ( http://www.hifamed.lt/ )
Kooperatyvas "Mūsų gojus"
UAB "Barlita"
UAB "Gražvilda"
UAB "Baltratas"
"Neuromeda"
"Polpharma"


O kas liko už kadro:
Mūsų nerimas ir susikaupimas belaukiant renginio pradžios








Tai tik pradžia. Iki kitų mūsų susitikimų!!! :)

2 komentarai: